Etusivu

Palosuojelurahasto 2025

Aktiivisesti ja avoimesti tulipalojen ehkäisyn ja pelastustoiminnan edistämisen puolesta

Visio 2025

Palosuojelurahasto - päätöksillään tehokas paloturvallisuuden edistäjä

Strateginen tavoite

Paras mahdollinen vaikuttavuus jokaiselle myönnetylle avustuseurolle.

Erityisavustukset tutkimus- ja kehittämishankkeisiin
Erityisavustusta voidaan myöntää kaikille hakijoille mm. oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan, kokeilu-, käynnistämis-, tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä valistukseen ja neuvontaan.
Rakennushankkeet
Rakennushankeavustusta voidaan myöntää kunnille, pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille uusien paloasemien rakentamiseen, vanhojen paloasemien merkittävään peruskorjaukseen tai laajentamiseen sekä harjoitusaluehankkeisiin.
Kalustohankinnat
Kalustohankeavustusta voidaan myöntää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille. Pelastuslaitoksille avustusta myönnetään kaluston tai järjestelmän hankinnasta aiheutuneisiin kustannuksiin.
Sopimuspalokuntien pienavustukset
Sopimuspalokuntien pienavustukset voidaan myöntää sopimuspalokunnille, joilla on voimassa oleva palokuntasopimus.
Yleisavustukset
Tulipalojen ehkäisemisen ja pelastustoiminnan edistämiseksi tarkoitetut yleisavustukset pelastusalan järjestöille ja muille vastaaville yhteisöille.
Innovaatiopalkinto
Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena pelastustoimeen kohdistuneesta ansiokkaasta Innovaatiosta.

Ajankohtaista

Kalustohankeavustusten aikataulu 2016

Hakukierros avataan 16.2.2016, hakemukset tulee lähettää Aveihin 15.3.2015 mennessä ja PSR:n 5.4. 2016 mennessä. Päätökset tehdään rahaston hallituksen kokouksessa 26.5.2016.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 1.12.2015

Palosuojelurahaston hallitus kokoontui vuoden viimeiseen kokoukseen tiistaina 1.12.2015

Palosuojelurahasto FinnSec 2015 -messuilla

Palosuojelurahasto osallistui FinnSec 2015 -messuille omalla osastollaan. Kiitos kaikille osastolla käyneille.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 23.10.2015

Palosuojelurahaston hallitus kokoontui syyskauden toiseen kokoukseen 23.10.2015. Kokouksen yhteydessä kuultiin yleisavustettavia järjestöjä tulevaisuuden näkymistä.

Innovaatiopalkinto 2015

Innovaatipalkinnon voittaja
Puomi – työkalu vedenalaiseen etsintään ja pelastamiseen  Palosuojelurahaston (PSR) vuoden 2015 innovaatiopalkinnon sai palomiehenä ja pelastussukeltajana työskentelevä Mikko Puolitaival Satakunnan pelastuslaitokselta. Hänen innovaationsa on PUOMI-vesipelastusväline, jonka avulla voidaan etsiä ja pelastaa pohjaan vajonneita uhreja pinnalta käsin.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 27.8.2015

Palosuojelurahaston hallitus kokoontui syyskauden ensimmäiseen kokoukseen 27.8.2015.

Ajankohtaista sihteeristössä

Pääsihteeri Hanna Paakkolanvaara jää virkavapaalle ajalle 15.7.2015 – 31.12.2016. Kesäaikana sihteeristö on samanaikaisesti poissa viikon 30: 20. – 24.7.2015.  

Kalustohankkeiden vaikuttavuusarvionti 2015

Jaalan VPKn kalustoa
Palosuojelurahaston (PSR) kalustohankkeiden avustustoiminta arvioitiin tammi-toukokuun 2015 välisenä aikana. Arviointia varten tehtiin avustustoimintaa laajalti kartoittavat kyselyt Webropol-kyselyinä kaikille pelastuslaitoksille ja otosluontoisesti 250 sopimuspalokunnalle sekä haastateltiin noin 50 palo- ja pelastustoimen asiantuntijaa. Sähköisiin kyselyihin vastasivat kaikki pelastuslaitokset ja 100 sopimuspalokuntaa. Arviointityön aikana konsultit kävivät läpi myös laajalti rahaston kalustohankeavustuksiin liittyvää tausta-aineistoa.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 28.5.2015

Palosuojelurahaston hallituksen kevään viimeisessä kokouksessa päätettiin niin vuoden 2015 kalustohankeavustuksista kuin innovaatiopalkinnon jaosta sekä sopimuspalokuntien pienavustuksista. Lisäksi käsiteltävänä oli joukko hallinnollisia asioita.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 29.4.2015

Palosuojelurahaston hallituksen kokouksessa 29.4.2015 kuultiin kalustohankkeiden vaikuttavuusarvion väliraportti ja hallitus ja sihteeristöantoivat omat kommenttinsa. Päätösasioita oli tällä kertaa vähemmän ja kokous keskittyi enemmänkin toiminnan kehittämiseen.