80-vuotisjuhlavuoden luentosarjamme tallenteet katsottavissa 23.6. saakka

Palosuojelurahasto on valtion talousarvion ulkopuolinen rahasto, joka tukee pelastustoiminnan kehittämistä ja tulipalojen ehkäisyä vuosittain yli 11 miljoonalla eurolla. Vuonna 2022 Palosuojelurahasto täyttää 80 vuotta. Juhlavuoden tapahtumana järjestettiin verkkoluentosarja.

Juhlavuoden luentosarja oli tiivis katsaus tulipalojen torjunnan ja pelastustoimen menneisyyteen, nykyisyyteen ja tulevaisuuteen.

Pe 29.4. klo 10-11
Professori Simo Hostikka
Ajankohtaista rakennusten paloturvallisuuden suunnittelussa

Simo Hostikka on Aalto-yliopiston paloturvallisuustekniikan professori. ”Kun puhutaan ajankohtaisista asioista, ei voida välttää katsomasta myös historiaan”, Hostikka sanoo luennostaan.

Pe 6.5. klo 10-11
Palokunnan päällikkö Silvio Hjelt
Yli 700 sopimuspalokuntaa – kaikki erilaisia

Silvio Hjelt on tehnyt pitkän uran sopimuspalokuntatoiminnassa ja sen hyväksi. Hän on ollut palokunnan päällikkönä 30 vuotta ja hänen näkemyksensä toiminnasta kentällä ovat osin poleemisiakin.

Pe 20.5. klo 10-10.45
Alivaltiosihteeri Päivi Nerg
Voimaa muutoksesta – hyvinvointialueet mahdollisuutena parempaan

Päivi Nerg toimi edellisen hallituksen maakunta- ja sote –uudistuksen projektijohtajana valtioneuvostossa ja hän on toiminut sisäministeriön kansliapäällikkönä. Päivi Nerg on myös Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtaja.

Pe 3.6. klo 10-11
FT, dos. Juhani Kostet
Palosuojelurahasto pelastustoimen kehityskaaressa

Juhani Kostet on museoviraston pääjohtaja emeritus ja tutkii myös palosuojelun historiaa. Hän on toiminut mm. Turun museokeskuksen museotoimenjohtajana ja UNESCOn maailmanperintökomiteassa Suomen edustajana.

Paloauto 1950-1960-luvun vaihteesta.

Moderni säiliö- ja hyökkäyspaloauto 1950-60-lukujen taitteessa. Tampereen palolaitoksen Ford Big Job. Kuva: Pelastustieto.