Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto 2012 on julkistettu

Palosuojelurahaston vuoden 2012 Innovaatiopalkinto

Palosuojelurahaston (PSR) vuoden 2012 Innovaatiopalkinnon ensimmäisen sijan sai Tampereen aluepelastuslaitoksen ylipalomies Ari Toivari.  Hänen ehdotuksensa RESCA -monitoimilautta on suunniteltu toimimaan turvallisesti kaikissa olosuhteissa, tarvittaessa vain yhden pelastajan voimin. Lisäksi se toimii rekenä, paarina sekä ponttoonisiltana ja sillä voi kuljettaa potilasta tai tavaraa ja siltä voi suorittaa sukellustehtäviä. RESCAn vakauden ansiosta pelastajan on helppo nostaa veden varaan joutunut lautalle. Innovaatiopalkinnon saaja julkistettiin 10.4.2012 rahaston 70-vuotisjuhlaseminaarissa Helsingissä. Palkinnon suuruus on rahaston juhlavuoden kunniaksi 25 000 euroa.

Innovaatiopalkinnon toinen sija myönnettiin Tampereen aluepelastuslaitoksen palotarkastaja Jukka Lahden kehittämälle lasten turvallisuusvalistuspaketille ”Pikkupalomiesleipomo”. Lasten valistustilaisuuksissa opitaan laulaen, leikkien ja jumpaten paloturvallisuusasioita ja lapsista leivotaan pikkupalomiehiä, jotka osaavat tarkistaa palovaroittimen, soittaa hätänumeroon ja toimia oikein hätätilanteessa. Palosuojelurahasto palkitsi Jukka Lahden 5 000 eurolla Pikkupalomiesleipomon kehittämistyöstä.

Kunniamaininnan sai Kymenlaakson pelastuslaitoksen riskienhallinnan palvelualue asuinrakennusten omavalvonnan kehittämis- ja jalkauttamistyöstä.

Sisäasiainministeriön tiedote asiasta löytyy täältä