Kotiseutuliiton avustukset VPK-talojen korjauksiin

Opetusministeriö on myöntänyt vuosittain korjausavustuksia, joita voidaan hakea myös vapaaehtoisten palokuntien omistamien kiinteistöjen korjauksiin. Avustusta on voitu myöntää nuorisoseurojen, työväenyhdistysten, maamiesseurojen, pienviljelijäin yhdistysten ja osastojen, maataloustuottajain yhdistysten, manttaalisäätiöiden, urheiluseurojen, kotiseutuyhdistysten, kyläyhdistysten, raittiusyhdistysten, VPK-yhdistysten, marttayhdistysten ja puolueosastojen omistamien vapaaseen kansalaistoimintaan tarkoitettujen seurantalojen korjaamiseen. Erityisestä syystä avustusta on voitu myöntää myös muun, vastaavanlaisen yhdistyksen omistaman seurantalon korjaamiseen.

Opetusministeriö on siirtänyt näiden korjausavustusten myöntämisen Suomen Kotiseutuliitolle vuodesta 2004 alkaen. Avustusten hakuohjeet sekä lomakkeet löytyvät Suomen Kotiseutuliiton verkkosivuilta. Avustusten hakuaika on vuosittain 30. syyskuuta.

Lisätietoja Suomen Kotiseutuliitossa antavat rakennustutkija Leni Pakkala, puh. (09) 612 63221 ja taloussihteeri Paula Hirvonen puh. (09) 612 63223 (etunimi.sukunimikotiseutuliitto.fi).

pmvepsal