Esittelyssä rahaston hallituksen jäsen Petri Mero

Esittelyssä rahaston hallituksen jäsen Petri Mero

Johtava asiantuntija Petri Mero pyrkii työssään tuomaan tulipaloihin liittyviä seikkoja viranomaisten tietoon

– Työskentelen Finanssiala ry:ssä johtavana asiantuntijana. Toimenkuvaani kuuluu erilaisia omaisuusvakuuttamiseen, -vahinkoihin sekä vahingontorjuntaan liittyviä teemoja. Olen aiemmin työskennellyt muun muassa vakuutusyhtiössä ja Suomen Kiinteistöliitossa.

Mitä erityistä voit tuoda Palosuojelurahaston hallitustyöhön oman päivätyösi ja taustasi kautta?

– Tulipaloista maksetaan vuosittain noin 200 miljoonaa euroa vakuutuskorvauksia. Pyrin tuomaan tulipaloihin liittyviä seikkoja viranomaisten ja muiden yhteistyötahojen tietoon. Tämä tiedon esille tuominen vaikuttaa toivottavasti positiivisesti esimerkiksi paloturvallisuutta koskeviin säädöksiin, ohjeisiin ja toimintatapoihin.

Miten näet Palosuojelurahaston tulevaisuuden?

– Näen, että Palosuojelurahasto on vakiinnuttanut asemansa noin 80 vuoden olemassaolonsa aikana. Palosuojelurahasto seuraa aikaa ja muuttaa avustuskäytäntöjä tarpeen mukaan. Avustusten painopiste on nyt vahvasti tutkimus- ja kehittämishankkeissa. Tärkeitä avustusten saajia ovat toki myös pelastusalan järjestöt ja sopimuspalokunnat.

Miten pelastusala näkyy elämässäsi, mikä motivoi rahaston hallitustyöhön erityisesti?

– Rahasto jakaa avustuksina vuosittain noin 11 miljoonaa euroa. Avustus on nimensä mukaisesti avustus ja sen avulla saadaan käynnistettyä merkittäviä hankkeita, jotka muuten voisivat jäädä toteutumatta. Strategisena tavoitteenamme onkin saada paras mahdollinen vaikuttavuus jokaiselle myönnetylle avustuseurolle.

Mitä asioita haluat edistää pelastusalalla?

– Korkeatasoista tutkimusta ja tietoon perustuvia päätöksiä.

Petri Mero.

Pinja Hentunen