Rahaston hallitus vietti kokouspäivää Konalan pelastusasemalla

Rahaston hallitus vietti kokouspäivää Konalan pelastusasemalla

Palosuojelurahaston hallitus pitää vuosittain kokous- ja kehittämispäivän avustamassaan paloasemakohteessa

Tänä vuonna rahaston hallitus vietti kehittämispäivää Konalan uudella pelastusasemalla 3.11.2023. Kokouksessa avattiin muun muassa rakennushankehaku ja Innovaatiopalkintohaku vuodelle 2024 sekä tehtiin 35 avustuspäätöstä sopimuspalokuntien pienavustuksiin (päätöstiedote). Kokouksessa käsiteltiin myös mm. rahaston tuoreen asiakastyytyväisyyskyselyn tuloksia

Palosuojelurahaston hallituksen kehittämispäivä Konalan pelastusasemalla sisälsi tiiviin kokousosion, jonka lisäksi käsiteltiin mm. rahaston uutta strategiaa, hyvinvointialueuudistusta sekä tulevan vuoden tapahtumia. Kehittämispäivän lomassa rahastolla oli mahdollisuus tutustua myös Helsingin kaupungin pelastuslaitoksen sekä Konalan pelastusaseman toimintaan. Palosuojelurahasto on myöntänyt Konalan pelastusaseman rakentamiseen vuonna 2021 yhteensä 220 000 euroa. Hanke parantaa merkittävästi Helsingin pelastustoimen alueen palvelutasoa Konalan ja lähiympäristön alueella.

Konalan pelastusaseman avajaisia vietettiin tämän vuoden tammikuussa

Pelastusasemaa suunniteltiin yhdessä henkilökunnan kanssa. Uudella asemalla toimii pelastusyksikkö, ensihoitoyksikkö sekä vaarallisten aineiden erikoisyksikkö. Asemalla on erikoisosaamista kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden aiheuttamissa onnettomuustilanteissa sekä ydin- ja räjähdeonnettomuuksissa. Uusia pelastusasemia on Helsingissä Konalan pelastusaseman jälkeen suunnitteilla vielä myös Kontulaan, Tapanilaan ja Vuosaareen.

Konalan pelastusasemalla oli myös rahaston 64 000 euron avustuksen vuonna 2022 saanut pelastusajoneuvo, joka lähti hälytykselle rahaston vierailun aikana. Pelastusajoneuvoon oli kiinnitetty rahaston avustuksesta kertova tarra ja paloaseman oveen oli kiinnitetty rahaston avustuksesta kertova laatta.

Palosuojelurahaston hallituksen kehittämispäivä Konalan pelastusasemalla oli tiivis ja antoisa. Palosuojelurahastohallitus ja sihteeristö kiittää Helsingin kaupungin pelastuslaitosta sekä Konalan pelastusaseman henkilöstöä vierailupäivästä!

 

Toni Sohkanen esitteli pelastuslaitoksen toimintaa rahaston hallitukselle
Palosuojelurahaston hallituksen kehittämispäivä Konalan pelastusasemalla sisälsi yksikön päällikkö Toni Sohkasen alustuksen pelastuslaitoksen sekä pelastusaseman toiminnasta. Uutta asemaa suunniteltiin yhdessä henkilökunnan kanssa. Uudella asemalla toimii pelastusyksikkö, ensihoitoyksikkö sekä vaarallisten aineiden erikoisyksikkö. Asemalla on erikoisosaamista kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden aiheuttamissa onnettomuustilanteissa sekä ydin- ja räjähdeonnettomuuksissa.
Rahaston hallitus tutustui pelastusasematiloihin ylipalomies Mika Makaroffin toimesta
Pelastuslaitoksen sekä pelastusaseman toimintaa Konalan pelastusasemalla esitteli yksikön päällikkö Toni Sohkanen. Uutta asemaa suunniteltiin yhdessä henkilökunnan kanssa. Uudella asemalla toimii pelastusyksikkö, ensihoitoyksikkö sekä vaarallisten aineiden erikoisyksikkö. Asemalla on erikoisosaamista kemiallisten, biologisten ja radioaktiivisten aineiden aiheuttamissa onnettomuustilanteissa sekä ydin- ja räjähdeonnettomuuksissa.
Rahaston hallitus avustusta saaneen pelastusajoneuvon edessä
Rahaston hallitus seka sihteeristöä paloasemalla – taustalla avustusta saanut ajoneuvo HE311. Kuvassa vasemmalta kansanedustaja, hallituksen varajäsen Se ppo Eskelinen, kansanedustaja Petri Huru, pääsihteeri Johanna Herrala, puheenjohtaja Päivi Nerg, johtava asiantuntija Petri Mero, lainsäädäntö-neuvos Annika Parsons, assistentti Emmi Laiho ja pelastusjohtajat Petteri Jokelainen, Jyrki Landstedt (edessä) ja Mika Kontio (takana), asiantuntija Pinja Hentunen sekä suunnittelija Paula Junnola.
Puheenjohtaja Päivi Nerg tutustui avustusta saaneeseen ajoneuvoon
Palosuojelurahaston hallituksen puheenjohtaja Päivi Nerg avustusta saaneessa pelastusajoneuvossa HE311
Rahaston hallitus on myöntänyt Konalan pelastusaseman rakentamiseen avustusta. Avustuksesta kertova laatta oli kiinnitetty paloaseman oveen.
Paloaseman oveen oli kiinnitetty rahaston avustuksesta kertova laatta

Johanna Herrala