Palosuojelurahasto julkaisee selkeän videon uudesta strategiasta

Palosuojelurahasto julkaisee selkeän videon uudesta strategiasta

Selkeä, lyhyt video Palosuojelurahaston uudesta strategiasta kokoaa yhteen vastaukset: Mikä Palosuojelurahasto on? Ketä, ja kenelle rahasto myöntää avustuksia? Videosta selviää myös, että kuka voi hakea ja millaisia avustuksia? Selityksen saa myös innokas ruudulla seikkaileva palkintopokaali: Innovaatiopalkinto. Innovaatiopalkintoahan voi hakea ihan jokainen meistä, jos sattuu keksimään pelastustoimea kehittävän tai parantavan idean.

Palosuojelurahaston hahmo rahatynnyri ja tavoitteena vähentää tulipaloja ja edistää paloturvallisuutta.
Palosuojelurahaston hahmo rahatynnyri ja tavoitteena vähentää tulipaloja ja edistää paloturvallisuutta.

Palosuojelurahasto on saanut loppusuoralle ison uudistustyön. Rahasto päivittää strategiansa ja julkaisee uuden strategiavideon. Rahaston strategiasta haluttiin tehdä myös selkeä ja informatiivinen video, joka avaisi strategiapaperin lisäksi yleisölle tiiviissä ja selkeässä muodossa uusia rahaston linjauksia avustusten suhteen.

Rahaston hallituksen puheenjohtaja, elinvoimajohtaja (MTK) Päivi Nerg kertoo ensin Palosuojelurahaston strategiatyön vaiheista: ”Strategiatyö, sen merkitys ja ajankohta oli usein esillä hallituksessa. Odotimme hyvinvointialue- uudistuksen etenemistä, ja sen mukana pelastustoimen siirtymistä kunnilta hyvinvointialueille.

Siirto kun vapautti meiltä rahoitusta uusiin kohteisiin. Strategian sisältö, rahoituksen painopisteiden uudistaminen, kuin myös Palosuojelurahaston tunnettuuden lisääminen tulivat tällöin paremmin ajankohtaiseksi. Strategian uudistamiselle oli siis tarve ja innostusta. Hallituksen sisältä meillä löytyi aktiivinen työtiimi sihteeristön tueksi. Tunnettuuden edistämisessä teimme kuluneena vuotena mm. logouudistuksen, pidimme juhlavuoden seminaarisarjan, ja lisäksi tuotimme tämän piirrosvideon.”

”Piirrosvideo-projekti edellytti hallitukselta yhteistä ajattelua, tekijöiden sparrausta sekä kuvien merkityksen hahmottelua. Mikä olemme, mitä teemme, ketkä kohderyhmämme ovat, ja millaista vaikuttavuutta haemme, olivat pohdinnassa. Piirrosvideo työ pakotti yksinkertaistamaan ja samalla tiivistämään viestiämme. Huumoria ja keveyttä myös etsimme”, kertaa Nerg vielä piirrosvideon teon työvaiheita.

Videon pääset katsomaan tästä: https://youtu.be/K6QWhLP_UvE.
Voit vaihtaa videon tekstityksen suomen- tai ruotsinkieliseksi oikealla alakulmasta löytyvistä asetuksista.

Strategiavideo sai ennakkonäytöksen Suomen Sopimuspalokuntien Liitto ry:n Ajankohtaisseminaarissa
Tampere-talossa 4.2.2023.

Mikäli tarvitset videon koulutuskäyttöön sopimuspalokuntaanne tai järjestöönne, voitte ottaa meihin yhteyttä virkapostimme kautta: psr.sm (et) govsec.fi.

Miksi video?

Palosuojelurahasto kuvana. Tiivistelmä toiminnasta.
Palosuojelurahasto piirroksena. Mitä, ja kenelle, ja kuinka paljon?

Videon tehnyt yritys on keskittynyt Suomessa piirrosvideoiden tekemiseen. Aiemmin varsinkin organisaatioiden strategiat on koettu melko pitkinä, kuivina ja vaikeaselkoisina. Selkeä ja informatiivinen video mahdollistaa myös ison kokonaisuuden viestinnän tiiviissä ja lyhyessä muodossa.

Piirtäminen ei heti tule mieleen strategiaa ajatellessa, mutta piirrosvideon avulla on mahdollista tiivistää ja hahmottaa laajakin strategia ihan siinä sosiaalisen median mitassa: muutamassa minuutissa. Tarkoituksenahan on lyhyessä muodossa tiivistää se toiminnan ydin, että kuka ja mikä olemme, mitä me teemme ja ketä varten?

Pinja Hentunen