Palotutkimusraati ry – Palotutkimuksen päivät 2019

Palotutkimusraati ry – Palotutkimuksen päivät 2019

Save the date

Palotutkimuksen päivät järjestetään 11. kerran 3.–4.9.2019 Espoon Hanasaaren kulttuurikeskuksessa. Seminaari on järjestetty vuodesta 1999 alkaen joka toinen vuosi. Vuonna 2017 Palotutkimuksen päiville osallistui yhteensä 120 henkilöä ja päivillä pidettiin yhteensä 24 esitelmää.

Miksi Palotutkimuksen päivät järjestetään

Palotutkimuksen päivät kokoavat yhteen palo-, pelastus- ja rakennusalasta kiinnostuneet ja siitä vastaavat viranomaiset, tutkijat, opettajat sekä muut palotutkimusta hyödyntävät tahot. Seminaarijulkaisu tarjoaa kattavan kuvan kotimaisesta alan tutkimuksesta, jota tehdään useissa eri organisaatioissa ja eri tieteenaloilla.

Kuka järjestää

Palotutkimuksen päivien 2019 käytännön järjestämisvastuu on Suomen Pelastusalan Keskusjärjestöllä. Seminaarin ohjelmasta vastaa Palotutkimusraadin johtokunta. Johtokunnan kokouksissa päätetään päivien sisältöä, taloutta, organisaatiota ja hallintoa koskevista asioista.

Tämän vuoden puhujat

Tämän vuoden avauspuheenvuorot pitää Simo Hostikka Aalto-yliopistosta (Sprinklatun terveyskeskuksen polttokohteet) ja Enrico Ronchi Lundin yliopistosta (Virtual reality for the study of fire evacuation behaviour).

Ketkä voivat osallistua

Olit sitten rakennus- tai pelastusalan sektorilla työskentelevä asiantuntija tai muuten tapahtumasta kiinnostunut, nämä päivät kannattaa jo merkitä kalenteriisi.

Seminaarin tavoite

Palotutkimusraadin tarkoituksena on laaja-alaisen yhteistyön kautta edistää ja kehittää palotutkimusta Suomessa muun muassa selvittämällä tutkimustarpeita, seuraamalla alan kansainvälistä tutkimusta ja osallistumalla tutkimusyhteistyöhön, tekemällä aloitteita tutkimusprojektien käynnistämiseksi, tiedottamalla sekä avustamalla tutkimusten toteuttamisessa ja tutkimustulosten soveltamisessa käytäntöön.

Ilmoittaudu mukaan: www.spek.fi/palotutkimuksenpaivat

Mekin olemme mukana hankkeessa

Palosuojelurahasto avustaa Palotutkimuksen päiviä 39 420 eurolla.

Pinja Hentunen