Rahaston sihteeristö vieraili Tampereen Turvallisuusmessuilla

Rahaston sihteeristö vieraili Tampereen Turvallisuusmessuilla

Tunnelmia: Palosuojelurahaston sihteeristö kävi tarkastamassa Tampereen Turvallisuusmessujen annin viime torstaina

Turvallisuusmessut 2018 järjestettiin tänä vuonna 11.–13.9. Tampereen Messukeskuksessa. Messut ovat Pohjoismaiden suurin turvallisuusalan ja riskienhallinnan ammattilaistapahtuma, ja ne järjestetään vuorovuosin Tampereella ja Helsingissä. Turvallisuusmessut ovat oivallinen mahdollisuus nähdä alalle soveltuvat ratkaisut ja kaluston, kuten erilaiset ajoneuvot, varusteet ja järjestelmät ja siellä on myös tilaisuus kouluttautua ja verkostoitua. Rahaston sihteeristö kävikin tervehtimässä edustajia muiden muassa Suomen Sopimuspalokuntien Liitosta ja Suomen Palopäällystöliitosta.

Erityisasiantuntija Ira Nikoskinen, pääsihteeri Johanna Herrala, SSPL:n järjestöpäällikkö Jaakko Linko ja toiminnanjohtaja Isto Kujala, suunnittelija Sanna Virtaniemi ja harjoittelija Solja Kumpulainen SSPL:n messuosastolla.

Messuilla oli erilaisia ohjelmanumeroita, joista yhtenä MOPSI-simulaattori (mobilisoitu palotutkinnan simulaattori) tarjosi mahdollisuuden tutustua tulipalon kehittymiseen ja alkusammutustaitojen merkitykseen realistisessa, mutta turvallisessa ympäristössä. MOPSI-simulaattori on Pelastusopiston toteuttama ja Palosuojelurahaston avustuksen kohde.

Näytös: saunapalo MOPSI-simulaattorilla

Messuilla pääsi myös tutustumaan oikeisiin tapoihin sammuttaa muun muassa tavallinen tulipalo, öljypalo ja ruumispalo.

Solja pääsi kokeilemaan ensimmäistä kertaa vaahtosammuttimen oikeaoppista käyttöä.

Ensi vuonna Turvallisuusmessut järjestetään Helsingin Messukeskuksessa, ja pääyhteistyössä ovat Finnsecurity ry ja Suomen Palopäällystöliitto. Rahasto sai mielenkiintoisia näkökulmia turvallisuusalalta, ja harkitsee osallistumista myös ensi vuoden messuille!

Pinja Hentunen