Sääksjärven VPK:n rakennus, varusteet ja kalusto saivat päivitystä

Sääksjärven VPK:n rakennus, varusteet ja kalusto saivat päivitystä

Sääksjärven VPK sai rahastolta keväällä tärkeää avustusta: nyt ovat rakennus, varusteet ja kalusto päivitetty!

Palosuojelurahaston hallitus myönsi toukokuun kokouksessaan yli 72 000 euroa ja yhteensä 32 pienavustusta rahaston sopimuspalokunnille, joista yksi on Sääksjärven VPK Ry. Avustus kattoi niin rakennusta, varusteita kuin kalustoa, ja sillä hankittiin muun muassa nosto-ovet hälytyskalustohalliin, paineilmahengityslaite, kokovaljaat sekä nuorten palokunta-asut ja lasten palokypärät.

Sääksjärven Vapaapalokunta Ry on Lempäälän nuorin kolmesta sopimuspalokunnasta (perustettu vuonna 1947), jossa jäseniä on yli 100. Palokunta on tällä hetkellä erittäin vireä sopimuspalokunta Pirkanmaalla. Hälytysosastossa jäseniä on 41, nuoriso-osastossa 53, palokuntanaisia 11 ja veteraaneja 7. Tänä vuonna hälytyksiä on ollut 163, ja niistä tieliikenneonnettomuudet näyttelevät suurinta osaa.

Paineilmalaitteilla palokunta sai varustettua toisen sammutusauton paremmin hälytyskäyttöön soveltuvaksi. Uusien nosto-ovien hankinta taas nopeuttaa ja helpottaa oheiskaluston ottamista mukaan hälytyksiin ja harjoituksiin. Nuoriso-osaston haalarien hankinta mahdollistaa kaikkien osastolaisten varustamisen. Uusia jäseniä osastoon on saatu tänä vuonna 20.

Tulevaisuudessa Sääksjärven VPK aikoo toiminnassaan panostaa vielä enemmän puhdaspaloasema-ajatteluun sekä turvalliseen toimintaan liikenneonnettomuuksissa. Myös viime vuosien maastopalot herättävät ajatuksia tulevaisuuden pukeutumiseen ja varusteiden keventämiseen. Ilman Palosuojelurahaston tukea tärkeiden varusteiden hankinta olisi lähes mahdotonta.

Kokovaljaat antavat paremman suojan kattotyöskentelyyn kuin puolivaljaat. Sääksjärven VPK:n palomies Sami roikkumassa paloaseman katosta.

Sääksjärven VPK: Varastotie 1, 33880 Lempäälä

Kuvat: Sääksjärven VPK:n nuoriso-osaston 10h harjoitus

Pinja Hentunen