Etusivu

Palosuojelurahasto 2030

Paloturvallisuutta kaikkialle Suomeen

Visio 2030

Päätöksillään tehokas paloturvallisuuden edistäjä kaikkialla Suomessa

Strateginen tavoite

Paras mahdollinen vaikuttavuus jokaiselle myönnetylle avustuseurolle.

Tutkimus- ja kehittämishankkeet
Avustusta voidaan myöntää kaikille hakijoille mm. oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan, kokeilu-, käynnistämis-, tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä valistukseen ja neuvontaan.
Rakennushankkeet
Rakennushankeavustusta voidaan myöntää kunnille nykyisten paloasemien tai harjoitusalueiden merkittävään peruskorjaukseen sekä sopimuspalokunnille uusien paloasemien rakentamiseen, kiinteistön hankintaan sekä vanhojen paloasemien merkittävään peruskorjaukseen tai laajentamiseen.
Kalustohankkeet
Avustusta voidaan myöntää sopimuspalokunnille ja muille vastaaville yhteisöille, jotka ovat tehneet palokuntasopimuksen pelastuslaitoksen kanssa. Avustusta voidaan myöntää myös palomiesyhdistyksille, joka on tehnyt hyvinvointialueen kanssa sopimuksen pelastustoimintaan kuuluvien tehtävien hoitamisesta.
Pienavustukset
Pienavustusta voidaan myöntää sopimuspalokunnille, jotka ovat tehneet palokuntasopimuksen hyvinvointialueen kanssa. Avustusta voidaan myöntää myös palokuntayhdistyksille sekä muille pelastusalalla toimiville yhteisöille, joka on tehnyt hyvinvointialueen kanssa sopimuksen pelastustoimintaan kuuluvien tehtävien hoitamisesta.
Yleisavustukset
Yleisavustusta voidaan myöntää pelastusalan järjestöille ja muille vastaaville yhteisöille.
Innovaatiopalkinto
Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena pelastustoimeen kohdistuneesta ansiokkaasta Innovaatiosta.

Ajankohtaista

Muutokset pienavustushaussa

Palosuojelurahaston vakiokuva. Hae avustuksia -logo. Tietokone ja siinä teksti Hae avustustuksia

Rahasto siirtyy vaiheittain toteuttamaan avustushakua valtionhallinnon yhteisen Haeavustuksia.fi-palvelun kautta. Kyseessä on uusi verkkopalvelu, joka tulee kokoamaan kaikki valtionapuviranomaisten järjestämät valtionavustushaut yhteen paikkaan. Uusi toimintamalli yhtenäistää viranomaisten toimintaa valtionavustusten myöntämisessä ja vahvistaa valtionavustusten vaikuttavuutta.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 8.9.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 8.9.2023.

Palotutkimuksen päivät 5.−6.9.2023

Ihmisiä seminaarisalissa kuvan etuosassa. Tutkija pitää esitystä vasemmassa yläkulmassa ja oikealla iso näyttöruutu.

Perinteiset palotutkimuksen päivät 2023 meneillään 5.−6.9. Helsingissä

Rahaston sihteeristö teki 1.9.2023 avustustarkastuksia Rovaniemen paloasemalla

Miehistöauto Rovaniemen paloasemalla

Tarkastukseen osallistui hankinta- ja koulutuspäällikkö Mika Hyvärinen Rovaniemen paloasemalta sekä palomestari Lasse Rytkönen Sodankylän paloasemalta.Tarkastettavasta kalustosta neljä sijaitsi Rovaniemen paloasemalla ja kaksi Sodankylän paloasemalla.

Sihteeristön vierailu Helsingin VPK:lla 16.6.2023

Punainen palokypärä, missä on numero 3 keltaisella värillä.

Palosuojelurahaston sihteeristö vieraili Helsingin VPK:n vieraana perjantaina 16.6.2023. Sihteeristö tutustui käynnillä sopimuspalokunnan avustusta saaneeseen rakennushankeprojektiin, palokunnan kalustoon sekä Helsingin VPK:n nykyisiin Albertinkadun tiloihin.

Palosuojelurahaston päätökset 15.6.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset rahaston hallituksen ylimääräisessä kokouksessaan 15.6.2023.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 31.5.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 31.5.2023.

Sihteeristö Palokuntien SM-kisoissa Messukeskuksessa

Taustalla sammutusauto varusteluukut avattuna. Kuvan etualalla on aikuinen henkilö, oranssi takki päällä; ja hänen oikealla puolellaan on lapsi. Lippis päässä ja kelta-vihreä takki päällä. Kuvan oikeassa laidassa on kalustoa esittelemässä pelastaja.

Palosuojelurahasto on 14.4.2023 myöntänyt avustuksen Palokuntien Suomenmestaruuskilpailuihin. Kyseessä on yksi maamme vanhimmista ammattitaitokilpailuista, joka järjestetään järjestetään nyt 70. kertaa. Mukana oli 21 joukkuetta sekä 6 veteraanijoukkuetta.

Virpa – Palomestari -niminen mobiilipeli oppimisratkaisujen kilpailun finaaliin

Virpa Palomestari. Kuva uudesta ilmaisesta mobiili-oppimispelistä. Kuvassa on kaksi pelaajaa, jotka kulkevat todellisuuden ja vr-maailman muodostamassa rakennuksessa pelaten oppimispeliä.

Palosuojelurahaston rahoittama peli, nimeltään Virpa – Palomestari on osallistunut tämänvuotiseen eOppimiskeskuksen järjestämään Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailuun. Peli on päässyt arviointikierroksen jälkeen finaaliin. Kilpailun voittaja julistetaan 5.6.2023 palkitsemistilaisuudessa Tampereella.

Infotilaisuus sopimuspalokunnille 11.5.2023 klo 18.00−19.00

Piirroskuva Palosuojelurahasto-hahmosta, joka jakaa avustuksia ympäri Suomen

Palosuojelurahaston infotilaisuus sopimupalokunnille pidetään 11.5.2023 klo 18.00−19.00