Etusivu

Palosuojelurahasto 2030

Paloturvallisuutta kaikkialle Suomeen

Visio 2030

Päätöksillään tehokas paloturvallisuuden edistäjä kaikkialla Suomessa

Strateginen tavoite

Paras mahdollinen vaikuttavuus jokaiselle myönnetylle avustuseurolle.

Tutkimus- ja kehittämishankkeet
Avustusta voidaan myöntää kaikille hakijoille mm. oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan, kokeilu-, käynnistämis-, tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä valistukseen ja neuvontaan.
Rakennushankkeet
Rakennushankeavustusta voidaan myöntää kunnille nykyisten paloasemien tai harjoitusalueiden merkittävään peruskorjaukseen sekä sopimuspalokunnille uusien paloasemien rakentamiseen, kiinteistön hankintaan sekä vanhojen paloasemien merkittävään peruskorjaukseen tai laajentamiseen.
Kalustohankkeet
Avustusta voidaan myöntää sopimuspalokunnille ja muille vastaaville yhteisöille, jotka ovat tehneet palokuntasopimuksen pelastuslaitoksen kanssa. Avustusta voidaan myöntää myös palomiesyhdistyksille, joka on tehnyt hyvinvointialueen kanssa sopimuksen pelastustoimintaan kuuluvien tehtävien hoitamisesta.
Pienavustukset
Pienavustusta voidaan myöntää sopimuspalokunnille, jotka ovat tehneet palokuntasopimuksen hyvinvointialueen kanssa. Avustusta voidaan myöntää myös palokuntayhdistyksille sekä muille pelastusalalla toimiville yhteisöille, joka on tehnyt hyvinvointialueen kanssa sopimuksen pelastustoimintaan kuuluvien tehtävien hoitamisesta.
Yleisavustukset
Yleisavustusta voidaan myöntää pelastusalan järjestöille ja muille vastaaville yhteisöille.
Innovaatiopalkinto
Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena pelastustoimeen kohdistuneesta ansiokkaasta Innovaatiosta.

Ajankohtaista

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 31.5.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 31.5.2023.

Sihteeristö Palokuntien SM-kisoissa Messukeskuksessa

Taustalla sammutusauto varusteluukut avattuna. Kuvan etualalla on aikuinen henkilö, oranssi takki päällä; ja hänen oikealla puolellaan on lapsi. Lippis päässä ja kelta-vihreä takki päällä. Kuvan oikeassa laidassa on kalustoa esittelemässä pelastaja.

Palosuojelurahasto on 14.4.2023 myöntänyt avustuksen Palokuntien Suomenmestaruuskilpailuihin. Kyseessä on yksi maamme vanhimmista ammattitaitokilpailuista, joka järjestetään järjestetään nyt 70. kertaa. Mukana oli 21 joukkuetta sekä 6 veteraanijoukkuetta.

Virpa – Palomestari -niminen mobiilipeli oppimisratkaisujen kilpailun finaaliin

Virpa Palomestari. Kuva uudesta ilmaisesta mobiili-oppimispelistä. Kuvassa on kaksi pelaajaa, jotka kulkevat todellisuuden ja vr-maailman muodostamassa rakennuksessa pelaten oppimispeliä.

Palosuojelurahaston rahoittama peli, nimeltään Virpa – Palomestari on osallistunut tämänvuotiseen eOppimiskeskuksen järjestämään Paras suomalainen oppimisratkaisu -kilpailuun. Peli on päässyt arviointikierroksen jälkeen finaaliin. Kilpailun voittaja julistetaan 5.6.2023 palkitsemistilaisuudessa Tampereella.

Infotilaisuus sopimuspalokunnille 11.5.2023 klo 18.00−19.00

Piirroskuva Palosuojelurahasto-hahmosta, joka jakaa avustuksia ympäri Suomen

Palosuojelurahaston infotilaisuus sopimupalokunnille pidetään 11.5.2023 klo 18.00−19.00

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 14.4.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 14.4.2023.

Palosuojelurahaston tilinpäätös 2022 on valmistunut

Palosuojelurahaston tilinpäätöksen kansikuva, punainen tuli ja sininen savu kohtaavat keskellä kuvaa. Edessä Palosuojelurahaston logo.

Palosuojelurahaston tilinpäätös 2022 on valmistunut. Rahasto myönsi ensimmäistä kertaa yli 12 M€ avustuksia (12,2 M€) tulipalojen ehkäisyyn sekä pelastustoimintaa tukeviin hankkeisiin. Sopimuspalokunnille myönnettiin avustuksia 1,7 M€.

Kalustoa ja kohtaamisia Oulun Palopäällystöpäivillä 2023

Nostolava-auto punainen ja keltainen värit. Oulun VPK:n uusi 6

Palosuojelurahaston sihteeristö tutustui Palopäällystöpäivillä Oulussa rahaston rahoittamiin kalustohankkeisiin.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 28.2.2023

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 28.2.2023.

Palosuojelurahastolle uusi strategia

Kahdeksan miestä ja naista seisoo portaikon edessä. He ovat Palosuojelurahaston hallituksen jäsenet.

Palosuojelurahaston hallitus hyväksyi viimeisessä kokouksessaan 28.2.2023 uuden strategian rahastolle. Palosuojelurahaston strategia 2030

Palosuojelurahasto julkaisee selkeän videon uudesta strategiasta

Palosuojelurahaston hahmo rahatynnyri ja tavoitteena vähentää tulipaloja ja edistää paloturvallisuutta.

Selkeä, lyhyt video Palosuojelurahaston uudesta strategiasta kokoaa yhteen vastaukset: Mikä Palosuojelurahasto on? Ketä, ja kenelle rahasto myöntää avustuksia? Videosta selviää myös, että kuka voi hakea ja millaisia avustuksia? Selityksen saa myös innokas ruudulla seikkaileva palkintopokaali: Innovaatiopalkinto. Innovaatiopalkintoahan voi hakea ihan jokainen meistä, jos sattuu keksimään pelastustoimea kehittävän tai parantavan idean.