Etusivu

Palosuojelurahasto 2025

Aktiivisesti ja avoimesti tulipalojen ehkäisyn ja pelastustoiminnan edistämisen puolesta

Visio 2025

Palosuojelurahasto – päätöksillään tehokas paloturvallisuuden edistäjä

Strateginen tavoite

Paras mahdollinen vaikuttavuus jokaiselle myönnetylle avustuseurolle.

Tutkimus- ja kehittämishankkeet
Avustusta voidaan myöntää kaikille hakijoille mm. oppimateriaalin tuotantoon ja hankintaan, kokeilu-, käynnistämis-, tutkimus- ja kehittämistoimintaan sekä valistukseen ja neuvontaan.
Rakennushankkeet
Rakennushankeavustusta voidaan myöntää kunnille, pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille uusien paloasemien rakentamiseen, vanhojen paloasemien merkittävään peruskorjaukseen tai laajentamiseen sekä harjoitusaluehankkeisiin.
Kalustohankkeet
Kalustohankeavustusta voidaan myöntää pelastuslaitoksille ja sopimuspalokunnille. Pelastuslaitoksille avustusta myönnetään kaluston tai järjestelmän hankinnasta aiheutuneisiin kustannuksiin.
Pienavustukset
Sopimuspalokuntien pienavustukset voidaan myöntää sopimuspalokunnille, joilla on voimassa oleva palokuntasopimus.
Yleisavustukset
Tulipalojen ehkäisemisen ja pelastustoiminnan edistämiseksi tarkoitetut yleisavustukset pelastusalan järjestöille ja muille vastaaville yhteisöille.
Innovaatiopalkinto
Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto jaetaan vuosittain tunnustuksena pelastustoimeen kohdistuneesta ansiokkaasta Innovaatiosta.

Ajankohtaista

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 28.5.2019

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 28.5.2019.

Palosuojelurahasto julkaisee esittelyvideoita avustuksistaan ja toiminnastaan

Ensimmäisellä videolla Tammisalon VPK:n edustaja kertoo rahaston avustuksesta kalusto- ja pienavustushankkeeseensa. Seuraavassa pätkässä pelastusylijohtaja Kimmo Kohvakka kertoo mietteitään Palosuojelurahastosta. Somana ry:n edustajat kertovat rahaston avustamasta tutkimus- ja kehittämishankkeesta, joka käsittelee teatteriesitystä 5-8-vuotiaille paloturvallisuuden edistämiseksi. Palosuojelurahaston yleisavustusta saaneet Suomen Sopimuspalokuntien Liitto, Suomen Palopäällystöliitto ja Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö kertovat avustuksen merkityksestä järjestöille. Päijät-Hämeen pelastuslaitoksen näkökulma rahaston avustuksen…

Palosuojelurahaston tilinpäätös 2018 on valmistunut

Tilinpäätös sisältää toimintakertomuksen. Tilinpäätöksen mukaan rahaston päätösmäärät ovat kasvaneet reilusti. Tilinpäätös 2018 löytyy rahaston nettisivuilta. Tilinpäätöstä voi tarvittaessa kysyä rahastosta myös paperisena julkaisuna.  

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 17.4.2019

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 17.4.2019

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 27.2.2019

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 27.2.2019.

Palosuojelurahaston lyhyt esittely päivitetty

Palosuojelurahaston lyhyestä esittelystä löytyy helposti ja nopeasti tiedot kaikista rahaston avustustyypeistä. Esittelytekstiä päivitetään muutaman kerran vuodessa. Esittelytekstillä ei ole virallisluonteista asemaa mutta se on näppärä liite, mikäli rahaston toiminnasta haluaa saada nopeasti pääasiat selville. Esittelyteksti löytyy rahaston pääsivulta sekä kohdasta Avustukset.

Palosuojelurahaston hallituksen päätökset 29.11.2018

Palosuojelurahaston hallitus teki seuraavat päätökset kokouksessaan 29.11.2018.

Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto jaettiin 11. kerran

Palosuojelurahaston Innovaatiopalkinto 2018 julkistettiin Pelastustoimen ajankohtaispäivillä Tampereella torstaina 22.11.2018. Palkinnon luovutti rahaston hallituksen puheenjohtaja Anne Holmlund.

Lapin pelastustoimeen tutustumista hallituksen kehittämispäivässä Kittilässä

Vuoden 2018 Palosuojelurahaston hallituksen kehittämispäivä järjestettiin Kittilässä. Ohjelmaan mahtui muun muassa hallituksen kokous, Lapin pelastustoimeen tutustumista sekä avustuskohteiden tarkastuksia.

Julkaisu vuosien 2010-2017 tutkimus- ja kehittämishankkeista vihdoin julki

Palosuojelurahaston odotettu julkaisu vuosina 2010-2017 valmistuneista tutkimus- ja kehittämishankkeista on nyt vihdoin julkaistu. Palosuojelurahasto on avustanut viimeisen kahdeksan vuoden aikana yhteensä 283 tutkimus- ja kehittämishanketta, jotka on koottu julkaisuun tiivistelmä- tai otsikkomuodossa. Julkaisun lopusta löytyy linkit hankkeiden loppuraportteihin niiltä osin, kuin sellainen löytyy.